Ponudniki: Podkubovšek, Natek
Prikaži naročilnico
Korenje, surovo
Hranilna vrednost na 100 g
Energija: 40 kcal, 170 kJ
Ogljikovi hidrati: 9 g
- sladkorji: 5 g
- vlaknine: 3 g
Maščobe: 0.2 g
Beljakovine: 1 g
Hranilna vrednost na 100 g
Energija: 40 kcal, 170 kJ
Ogljikovi hidrati: 9 g
- sladkorji: 5 g
- vlaknine: 3 g
Maščobe: 0.2 g
Beljakovine: 1 g
Zelenjava: Korenje rdeče neoprano
Natek
Navadno korenje tudi samo korenje (znanstveno ime Daucus carota subsp. sativus) je rastlina z približno 50 cm visokimi listi in debelo korenino. Najbolj priljubljene vrste korenja imajo večjo korenino oranžne barve, ki se običajno goji kot vrtna zelenjava in se uporablja za prehrano ljudi ali živali.Korenje lahko uživamo tako surovo kot kuhano.Kot druge vrste zelenjave se korenje običajno smatra kot zdrava prehrana, saj vsebuje različne rudnine in vitamine.
Vir: http://sl.wikipedia.org/wiki/Navadno_korenje